Shylla Rose

Mar 17, 2017

Dear Husband, Happy Belated Birthday

Hi all. actually last two days was my husband punya birthday. Disebabkan we all hidup ber PJJ, ktorg xdpt nk celebrate. Haha, bukan nk celebrate sgt pon... dok jauh dgn family x syok nk bt majlis besar2 tu... Hmm.

Now while typing, i am waiting for him... Jam 12am baru sampai. Dia gerak dari Beluran jam 8pm td. Kenapa la lewat sgt!!! pffft~ 

So, sempena bday dia yg dh lepas tu... shila plan nk bwk dia ke 1 cafe ni... famous jgk di Sabah ni. Act, shila dh penah pegi cafe ni 3 kali... So far, their menu kena dgn tekak shila. Hehee. Dorg ada jual mini cakes. Not cupcakes ok... its mini cake. Sesuai la utk my hubby yg kurang gemar cake ni... Shila pon on diet... So, kne kurangkan la mkn makanan2 gitu. Huh!!! Sedih. 1stly, plan nk g secret recipee... tp boring dh... selalu g sana dh kot... Shila ni suka something yg new... rare... baru best kn :)
No suprise2... dh bgtau dia last 2 weeks lg... Nk bwk g sana. Next entry shila review bout cafe tu k.

And for my husband. 

Happy birthday to you.
Bertuah sebab dapat tgk perubahan fasa hidup awk. Dari zaman sekolah menengah-part time job-degree-berkerjaya and now dh jd ayah for our son. Bukan semua isteri tau dpt tgk live kehidupan suami dia dr sekolah smpai berkerjaya.
You still the same guy yg sy jumpa 10 tahun yg lalu :)
Yg menceriakan sy, yg membahagiakan sy, yg sentiasa buat sy senyum dan ketawa. Marah merajuk menangis etc. Terima kasih sebab sentiasa ada dgn sy... selalu support, bg motivasi, nasihat, menenangkan... haiii banyak nya jasa... thanks for everything u have done for me.

My doa, semoga dgn peningkatan usia ini... meningkat lg ibadah kamu. 

Ya Allah, Kau kurniakanlah suamiku kesihatan yg berterusan supaya mudah dia beribadah kepadaMu. Kau limpahkanlah rezeki dan rahmat kepadanya. Kau berikanlah dia kebahagiaan kejayaan dan kemudahan dalam hidupnya. Kau bimbinglah dia agar menjadi suami yg mithali utk membawa kami sekeluarga ke syurga Mu. Aaamiin Ya Allah.


Till then, bye people :)

Feb 25, 2017

Shangri La Putrajaya most recommended hotel for me

Haaaa. before that, assalamualaikum semua.

Shila jz nk share tentang Shangri La Hotel Putrajaya. So let check it out the photosss. But these photo dari encik google je...

Pintu gerbang... Mcm dlm taman kan :)

Bilik yg shila stay dlu exactly mcm ni la... Cuma our bed ada love swan :)
Mmg luas. Dari balcony tu blh nmpk bangunan pentadbiran putrajaya.


Ini landskap di tengah2 hotel.


The pool... We all x swam pon. Sebab ada etika pemakaian. Baju loose x leh :/
Better bawak swimming suit next time.


Nampak dalam tu... ada bathtub. Pintu tu blh tutup. Klau rasa nk berendam while watching tv blh la bkk... 

Kids fun room ni betul2 dpn pool. ktorg main dalam ni dgn nuhan sbb xde orang pon. Toys pon bnyak. Ada tv & mcm2 vcd disediakan.

Besides that, hotel ni ada dua restaurant. Palm Hills & Azur. 
Ats sekali tu, tingkat 3 ruangan lobby. Cocktail di hidangkan di situ lah.
Bawah tu Azur. Yg biru tu...

Ni Azur. Nampak x dinding kaca tepi tu... Ada 3 table tu utk candle light dinner.


Bathroom. Luas, bersih dan cantik.


Palm Hills 


Klau book room inc breakfast... Dapat lah breakfast di Palm Hills. Sajian banyak dan the taste pon ok jgk... Biasa hotel sedia juice 1 @ 2 jenis kan... Di Palm Hills ada 4 juice. 4 ke 5 ntah. Lupa plk...
Ada mcm2 bijiran nestle... coco crunch, milo crunch, corn flakes, honeystar etc. Dessert pon banyak. Fruits, cakes, breads, nasi lemak, nasi goreng, aneka mee, grill beef, chicken, salmon etc. 

Masa we all breakfast... dorg hidangkan new juice... sedap sgt. Tp x ingat nama apa... 
Layanan mmg tip top lah. Nuhan pon dpt cawan, pinggan sudu utk dia guna... Walaupun nuhan campak ke bawah banyak kali tp dorg layan jgk... Sori for nuhan attitude. Huhuuu. Sgt friendly staff dorg...

I really hope that one day I can be there again...
Tq Shangri La Hotel :)

Shylla Rose . Designed by MaiGraphicDesign